banner background image

Notis Privasi Aplikasi Philips Clean Home+

Notis Privasi ini terakhir dikemas kini pada 19 Mac 2020.

Aplikasi Philips Clean Home+ (“Aplikasi”) membenarkan anda mengawal, memantau dan mengurus Penulen Udara Philips dan Pembersih Vakum Robot (“Peranti” secara keseluruhannya) dari mana-mana tempat, pada bila-bila masa ("Perkhidmatan").

 

Aplikasi dan Peranti dikawal oleh Philips Consumer Lifestyle B.V. atau mana-mana sekutu atau anak-anak syarikatnya ("Philips", "kami"). Kami memproses data peribadi yang dikumpulkan daripada Aplikasi dan/atau mana-mana Peranti yang anda lakukan proses berpasangan dengan Aplikasi.

Notis Peribadi ini digunakan bagi data peribadi yang dikumpulkan atau diproses oleh Peranti dan/atau Aplikasi. Notis Privasi ini bermatlamat untuk membantu anda memahami amalan privasi kami semasa anda menggunakan Aplikasi, termasuk data yang kami kumpulkan, sebab kami mengumpulkan data dan cara kami menggunakan data tersebut serta hak individu anda.

 

Sila baca Notis Kuki dan Terma Penggunaan kami juga.

Data Peribadi yang dikumpulkan dan Tujuan pengumpulan

Kami menerima atau mengumpulkan data peribadi, seperti yang diterangkan secara terperinci di bawah apabila kami menyediakan Perkhidmatan kami, termasuklah apabila anda mengakses, memuat turun dan memasangkan Aplikasi.
account data

Data Akaun

Anda boleh log masuk ke Aplikasi menggunakan akaun MyPhilips atau menggunakan profil media sosial anda. Pengguna di China juga boleh log masuk menggunakan nombor telefon mereka.

 

 • Apabila anda log masuk melalui media sosial, data peribadi yang kami kumpulkan mungkin termasuk profil umum asas anda (contohnya, foto profil, pengenal pasti, jantina, URL profil, hari lahir, laman utama dan lokasi) dan e-mel, yang kami gunakan untuk tujuan pengesahan. Di China, anda boleh log masuk menggunakan akaun WeChat anda. Apabila anda menggunakan akaun WeChat anda, kami akan mengumpulkan ID Akaun WeChat dan Profil Umum anda, termasuk nama dan gambar profil. Sila ambil perhatian bahawa pembekal media sosial anda mungkin mengumpulkan maklumat atas sebab anda menggunakan Aplikasi dan log masuk menggunakan akaun media sosial anda. Sila baca Notis Privasi pembekal media sosial anda (contohnya Facebook, Google) untuk mengetahui tentang amalan privasi mereka.

 

 • Apabila anda mencipta akaun MyPhilips, data peribadi yang kami kumpulkan mungkin termasuk nama pertama, nama pengguna, alamat e-mel dan kata laluan anda. Dalam situasi ini, kami akan menghantar e-mel alu-aluan kepada anda untuk mengesahkan nama pengguna dan kata laluan anda, berkomunikasi dengan anda untuk menjawab pertanyaan anda, menghantar pengumuman berkenaan perkhidmatan atau komunikasi pemasaran langsung kepada anda sekiranya anda memilih untuk menerima komunikasi tersebut. Anda juga boleh menggunakan akaun MyPhilips untuk memesan produk atau perkhidmatan Philips, mengambil bahagian dalam promosi atau permainan, mengambil bahagian dalam aktiviti media sosial yang berkaitan dengan promosi Philips (contohnya, mengklik "suka" atau "kongsi") dan mengambil bahagian dalam pengujian atau tinjauan produk

 

Kami menggunakan Data Akaun anda untuk mencipta dan mengurus akaun anda. Oleh sebab kami menggunakan Data Akaun anda untuk menyediakan Perkhidmatan, kami menganggap pemprosesan ini penting untuk pelaksanaan kontrak yang melibatkan anda sebagai pihak yang berhak dan sah di sisi undang-undang mengikut Artikel 6.1 Peraturan (EU) 2016/679.

Click here to read moreClick here to read less
Devices data

Data Peranti

Apabila anda menggunakan Peranti anda dengan Aplikasi, kami mengumpulkan maklumat berikut:

 

 • Peranti Penulen Udara.

(I) Data Peranti, termasuk ID Peranti, mod berjalan, kuasa hidup/mati, mod, kelajuan kipas, penjadual dan perintah kawalan.

(II) Data Kualiti Udara Umum, termasuk Indeks Alergen Dalam Rumah, PM2.5, suhu, gas dan paras kelembapan.

 

 • Peranti Pembersih Vakum Robot.

(I) Data Peranti, termasuk ID Peranti, data penjadual, bilangan kitaran dan tempoh membersih.

 

Kami juga mengumpulkan alamat IP penghala yang menyambung pada Peranti anda.

 

Kami menggunakan data ini untuk menyediakan Perkhidmatan; menjadikan Peranti lebih memahami persekitaran; menambah baik Peranti dan Perkhidmatan kami; dan membolehkan anda lebih giat menggunakan Peranti dan perkhidmatan yang berkenaan.

 

Oleh sebab Data Peranti anda hanya diproses apabila anda memilih untuk membuat Peranti berpasangan dengan Aplikasi dengan tujuan menggunakan Perkhidmatan, kami menganggap pemprosesan ini penting untuk pelaksanaan kontrak yang melibatkan anda sebagai pihak yang berhak dan sah di sisi undang-undang di bawah Artikel 6.1.(b) Peraturan (EU) 2016/679.

 

 

Data Lain Yang Diberikan

Bergantung pada model Peranti Penulen Udara anda, Aplikasi ini mungkin memaparkan soal selidik ringkas yang berkaitan dengan kebimbangan anda tentang kualiti udara di dalam rumah; tempoh anda bergerak ke rumah/bilik dan tempat anda meletakkan Peranti. Aplikasi ini akan menggunakan jawapan anda untuk menetapkan mod penggunaan yang paling sesuai untuk Peranti anda.

 

Oleh sebab Data Lain Yang Diberikan oleh anda hanya diproses apabila anda memilih untuk membuat Peranti berpasangan dengan Aplikasi dengan tujuan menggunakan Perkhidmatan, kami menganggap pemprosesan ini penting untuk pelaksanaan kontrak yang melibatkan anda sebagai pihak yang berhak dan sah di sisi undang-undang di bawah Artikel 6.1.(b) Peraturan (EU) 2016/679.

Click here to read moreClick here to read less
cookies image

Kuki

Kami menggunakan kuki, teg atau teknologi yang serupa (“Kuki”) untuk mengendalikan, menyediakan, menambah baik, memahami dan menyesuaikan Perkhidmatan kami. Kuki membolehkan kami mengenal pasti peranti mudah alih anda dan mengumpulkan data peribadi anda yang termasuk nombor peranti pengguna unik anda, alamat IP peranti mudah alih anda, jenis pelayar Internet mudah alih atau sistem pengendalian yang anda gunakan, data sesi dan penggunaan atau maklumat prestasi yang berkaitan dengan perkhidmatan, yang merupakan maklumat tentang penggunaan anda berkenaan Aplikasi. 

Kami akan meminta keizinan anda sebelum kami menggunakan Kuki untuk tujuan analitis. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang penggunaan Kuki dalam Aplikasi ini, sila baca Notis Kuki kami yang boleh didapati dalam tetapan privasi Aplikasi.

 

Click here to read moreClick here to read less
Location data

Sokongan Pelanggan

Apabila anda memerlukan sokongan pelanggan, kami memproses maklumat tentang butiran kes anda, termasuk nombor kes anda, interaksi anda dengan kami dan maklumat hubungan anda. Tambahan pula:

 

 • Apabila anda menggunakan ciri “Hubungi Pembangun” Aplikasi, kami memproses laporan “Log aplikasi” dengan model dan maklumat prestasi Peranti anda, termasuk pengecam unik yang berkaitan.

 

 • Apabila anda menggunakan ciri “Hubungi Kami” untuk Aplikasi, kami memproses pertanyaan dan komen anda serta maklumat tentang peranti mudah alih anda (seperti pengeluar, model dan sistem pengendalian) dan Peranti yang berkaitan.

Kami menggunakan data Sokongan Pelanggan anda untuk memahami dan menyelesaikan masalah yang anda alami, memberikan sokongan yang diperlukan dan menghubungi anda apabila perlu.

 

Kami memproses data Sokongan Pelanggan anda sebagaimana yang diperlukan untuk prestasi kontrak mengikut Artikel 6.1.(b) Peraturan (EU) 2016/679. Dalam sesetengah kes, kami memproses data peribadi anda berdasarkan kewajipan undang-undang yang perlu kami patuhi menurut Artikel 6.1.(c) Peraturan (EU) 2016/679.

Click here to read moreClick here to read less
Combined data

Data Gabungan

Kami mungkin menggabungkan data peribadi anda, termasuklah Data Akaun, Data Peranti, Kuki dengan data yang dikumpulkan semasa interaksi dan penggunaan anda pada saluran digital Philips seperti media sosial, laman web, e-mel, aplikasi dan produk yang berkaitan, termasuk alamat IP anda, Kuki, maklumat peranti mudah alih, komunikasi yang anda klik atau ketik, butiran lokasi dan laman web yang anda lawati.

 

Kami menganalisis Gabungan Data untuk menyediakan Perkhidmatan diperibadikan kepada anda. Ia juga membantu kami menambah baik kandungan, kefungsian dan kebolehgunaan Aplikasi, Peranti dan Perkhidmatan serta untuk membangunkan produk dan perkhidmatan baharu. Dalam kes ini, kami mempertimbangkan pemprosesan Data Gabungan anda berdasarkan kepentingan sah Philips dan sah mengikut Artikel 6.1. (f) Peraturan (EU) 2016/679.

 

Jika anda memilih untuk menerima komunikasi promosi tentang produk, perkhidmatan, acara dan promosi Philips yang mungkin sesuai untuk anda berdasarkan pilihan dan amalan dalam talian anda, kami akan menghantar komunikasi pemasaran dan promosi kepada anda melalui e-mel, telefon dan saluran digital lain seperti aplikasi mudah alih dan media sosial. Untuk menyesuaikan komunikasi mengikut pilihan dan amalan anda serta menyediakan pengalaman yang lebih sesuai dan diperibadikan kepada anda, kami mungkin menganalisis Data Gabungan anda. Kami akan meminta keizinan anda sebelum menghantar komunikasi promosi kepada anda.

Click here to read moreClick here to read less
Third parties
Keizinan

 

Apabila Aplikasi memerlukan kebenaran untuk mengakses penderia peranti mudah alih anda (contohnya, kamera, Wi-Fi, geolokasi atau Bluetooth) atau data lain (contohnya, foto) untuk tujuan Perkhidmatan, kami akan meminta keizinan anda. Kami menggunakan data tersebut hanya apabila diperlukan untuk memberi anda Perkhidmatan dan hanya selepas anda memberikan keizinan anda.

 

 • Keizinan Umum
 • Wi-Fi. Untuk menyediakan proses berpasangan bagi Peranti anda.
 • Kamera. Untuk mengimbas kod QR agar dapat memulakan proses berpasangan bagi Peranti.
 • Foto. Untuk membolehkan fungsi perkongsian foto yang membenarkan anda membuat petikan gambar kualiti udara di dalam atau di luar rumah dan berkongsi gambar melalui SMS/WeChat atau saluran sosial lain.
 • Panggilan. Untuk membolehkan anda menghubungi sokongan pelanggan Philips melalui Aplikasi.
 • Lokasi geolokasi kasar dan lokasi.
 • Melakukan proses berpasangan bagi peranti. Sistem pengendalian Android memerlukan lokasi geografik kasar untuk menyambungkan Aplikasi pada Peranti. iOS memerlukan akses kepada data lokasi untuk mengenal pasti apabila Aplikasi dan Peranti berdekatan. Walau bagaimanapun, Philips tidak memproses data sedemikian dalam sebarang cara. Data disimpan dalam peranti mudah alih anda dan Philips tiada akses kepada data tersebut. Jika anda memadamkan profil anda atau Aplikasi, data ini akan dipadamkan daripada peranti anda.
 • Cari Philips berdekatan anda. Apabila anda membolehkan kefungsian ini, kami menggunakan data lokasi anda untuk mengarahkan anda ke kedai atau pusat layanan pelanggan berdekatan anda.
 • Fail. Aplikasi ini memerlukan akses kepada fail peranti mudah alih untuk menyimpan konfigurasi bahasa dan fail lain yang digunakan oleh Aplikasi untuk beroperasi (contohnya, grafik, fail media atau aset program besar yang lain). Jika anda memadamkan Aplikasi, data akan dipadamkan daripada peranti mudah alih.

 

 • Keizinan Penulen Udara.
 • Maklumat Cuaca dan Kualiti Udara. Apabila mendayakan kebenaran ini, Aplikasi berkongsi data lokasi anda yang diawanamakan (peringkat bandar) dengan mana-mana Penyedia Perkhidmatan untuk memberi anda peta lokasi dengan maklumat kualiti udara pada Laman Utama Aplikasi.

 

Anda boleh menyekat keizinan Aplikasi anda pada bila-bila masa melalui tetapan peranti mudah alih anda.

 

 

Data Peribadi akan dikongsi dengan siapa

Philips mungkin mendedahkan data peribadi anda kepada penyedia perkhidmatan pihak ketiga, rakan niaga atau pihak ketiga yang lain selaras dengan Notis Privasi ini dan/atau undang-undang berkenaan.

 

 

Penyedia perkhidmatan

Kami bekerja dengan penyedia perkhidmatan pihak ketiga untuk membantu kami mengendalikan, menyediakan, menambah baik, menyesuaikan, menyokong dan memasarkan Perkhidmatan kami.

 

Kami mungkin berkongsi data peribadi anda dengan penyedia perkhidmatan berikut:

 

 

 • Penyedia IT dan awan

Penyedia perkhidmatan ini menyampaikan perkakasan, perisian, rangkaian, penyimpanan, perkhidmatan urus niaga dan/atau teknologi berkaitan yang diperlukan untuk menjalankan aplikasi atau menyediakan Perkhidmatan.

 

 • Pembekal Analitik dan Keterlibatan Pengguna

Pembekal ini menyampaikan perkhidmatan khusus untuk Aplikasi, seperti analisis Aplikasi, Mesej Dalam Aplikasi dan Pemberitahuan Tolak.

 

Philips mewajibkan penyedia perkhidmatan menyediakan tahap perlindungan yang mencukupi untuk data peribadi anda serupa dengan tahap yang kami sediakan. Kami meminta penyedia perkhidmatan kami memproses data peribadi anda hanya dengan menurut arahan kami dan hanya untuk tujuan khusus yang dinyatakan di atas, hanya mengakses jumlah data minimum yang diperlukan oleh mereka untuk menyampaikan perkhidmatan tertentu dan melindungi keselamatan data peribadi anda.

 

Pihak ketiga yang lain

Philips mungkin juga bekerjasama dengan pihak ketiga yang memproses data peribadi anda untuk tujuan mereka sendiri. Jika Philips berkongsi data peribadi dengan pihak ketiga yang menggunakan data peribadi anda untuk tujuan mereka sendiri, Philips akan memastikan anda termaklum dan/atau mendapatkan keizinan anda sekiranya diperlukan mengikut undang-undang yang berkenaan sebelum berkongsi data peribadi anda. Dalam kes ini, sila baca notis privasi mereka dengan teliti kerana notis privasi tersebut memberikan maklumat tentang amalan privasi mereka yang termasuk jenis data peribadi yang dikumpulkan oleh mereka dan cara mereka menggunakan, memproses dan melindungi data peribadi yang dikumpulkan.

Kadangkala Philips akan menjual perniagaan atau sebahagian daripada perniagaan kepada syarikat lain. Pemindahan pemilikan sedemikian boleh termasuk pemindahan data peribadi anda yang berkaitan langsung dengan perniagaan tersebut kepada syarikat yang membuat pembelian. Semua hak dan kewajipan kami di bawah Notis Privasi kami boleh diserahkan oleh Philips kepada mana-mana sekutunya secara bebas, sehubungan dengan penggabungan, pemerolehan, penyusunan semula atau jualan aset, atau menurut penguatkuasaan undang-undang atau lain-lain, dan kami boleh memindahkan data peribadi anda kepada mana-mana sekutu kami, entiti pengganti atau pemilik baru.

 

Amazon Alexa

Di sesetengah negara, kami menyokong kemahiran Penulen Udara Philips. Jika anda mendayakan kemahiran tersebut, anda akan dapat mengawal peranti anda melalui Amazon Alexa. Apabila anda mendayakan Amazon Alexa, Amazon akan menyediakan perkhidmatan yang berkenaan kepada anda. Kami memohon agar anda membaca Terma & Syarat dan Notis Privasi Amazon Alexa.

 

Tmall Genie

Di China, kami menyokong Kemahiran Udara Philips pada Aplikasi Tmall Genie. Jika anda mendayakan kemahiran ini, anda akan dapat mengawal Peranti anda melalui Tmall Genie. Dalam kes ini, Tmall Genie akan menyediakan perkhidmatan yang berkenaan kepada anda. Kami memohon agar anda membaca Terma & Syarat dan Notis Privasi Tmall Genie.

Click here to read moreClick here to read less
Choices and rights

Pemindahan merentasi sempadan

Data peribadi anda mungkin disimpan dan diproses di negara tempat kemudahan kami atau di negara penyedia perkhidmatan yang berurusan dengan kami. Apabila anda menggunakan Perkhidmatan, ini bermaksud anda bersetuju untuk membenarkan pemindahan (jika ada) maklumat ke negara yang bukan negara anda bermastautin dan negara berkenaan mungkin menetapkan peraturan perlindungan data yang berbeza daripada peraturan di negara anda. Dalam keadaan tertentu, mahkamah, agensi penguatkuasaan undang-undang, agensi kawal selia atau pihak berkuasa keselamatan di negara tersebut mungkin berhak mengakses data peribadi anda.

 

Jika anda berada di EEA, data peribadi anda mungkin akan dipindahkan kepada sekutu atau penyedia perkhidmatan kami di negara bukan EEA yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Eropah sebagai menyediakan tahap perlindungan data yang mencukupi mengikut piawaian EEA (senarai penuh negara ini tersedia di sini http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm). Untuk pemindahan dari EEA ke negara yang tidak diiktiraf sebagai mencukupi oleh Suruhanjaya Eropah, seperti Amerika Syarikat, kami telah menetapkan langkah-langkah yang sewajarnya seperti Peraturan Korporat Yang Terikat untuk Data Pelanggan, Penyedia dan Rakan Kongsi Perniagaan dan/atau fasal kontraktual piawaian yang diamalkan oleh Suruhanjaya Eropah untuk melindungi data peribadi anda. Anda boleh memperoleh salinan langkah-langkah ini dengan mengikut pautan di atas atau dengan menghubungi kami di sini.

 

Berapa lamakah kami menyimpan data anda?

Kami akan mengekalkan data peribadi anda selagi diperlukan atau dibenarkan berdasarkan tujuan data dikumpulkan. Kriteria yang kami gunakan untuk menentukan tempoh pengekalan termasuklah: (i) tempoh masa anda menggunakan Aplikasi dan Perkhidmatan; (ii) sama ada kami tertakluk pada kewajipan undang-undang; atau (iii) sama ada pengekalan adalah wajar dengan mengambil kira kedudukan undang-undang kami (seperti berkaitan dengan statut had, litigasi atau penyiasatan peraturan yang berkenaan).

Click here to read moreClick here to read less
We protect your personal data
Pilihan dan hak anda

Jika anda ingin menyerahkan permintaan untuk mengakses, membetulkan, memadamkan, mengehadkan atau membantah pemprosesan data peribadi yang anda berikan kepada kami sebelum ini atau jika anda ingin menyerahkan permintaan untuk menerima salinan elektronik data peribadi anda untuk tujuan penghantaran kepada syarikat lain (setakat hak kepada kemudahalihan data ini diberikan kepada anda menurut undang-undang berkenaan), anda boleh menghubungi kami di sini. Kami akan membalas permintaan anda selaras dengan undang-undang yang berkenaan.

 

Dalam permintaan anda, sila jelaskan data peribadi yang anda ingin mengakses, membetulkan, memadamkan, mengehadkan atau membantah pemprosesannya. Untuk perlindungan anda, kami hanya boleh melaksanakan permintaan berkenaan data peribadi yang berkaitan dengan akaun anda, alamat e-mel anda atau maklumat akaun lain yang anda gunakan untuk menghantar permintaan anda kepada kami dan kami mungkin perlu mengesahkan identiti anda sebelum melaksanakan permintaan anda. Kami akan cuba memenuhi permintaan anda sebaik sahaja boleh dilaksanakan dengan sewajarnya.

 

Oleh sebab kami mengharapkan persetujuan anda untuk mengumpulkan dan/atau memproses data peribadi anda, anda boleh menarik balik persetujuan anda pada bila-bila masa, tanpa menjejaskan kesahihan pemprosesan berdasarkan persetujuan yang dibuat sebelumnya.

 

Sila ambil perhatian bahawa jika anda menggunakan (beberapa) pilihan dan hak anda, anda mungkin tidak dapat menggunakan Perkhidmatan kami lagi, secara keseluruhan atau sebahagian daripadanya.

 

Apabila kami memproses data peribadi anda berdasarkan kewajipan undang-undang yang dikenakan terhadap kami, termasuk apabila anda berinteraksi dengan kami untuk melaksanakan mana-mana hak anda, kami menganggap pemprosesan tersebut sah mengikut Artikel 6.1.(c) Peraturan (EU) 2016/679.

 

Kami melindungi data peribadi anda

Kami menitikberatkan tugas kami untuk melindungi data yang anda amanahkan kepada Philips daripada pengubahan, kehilangan, penyalahgunaan, pendedahan atau akses yang tidak sengaja atau tidak dibenarkan. Philips menggunakan pelbagai teknologi keselamatan, langkah-langkah teknikal dan organisasi untuk membantu kami melindungi data anda. Untuk tujuan ini, kami melaksanakan kawalan akses, penggunaan tembok api, protokol selamat dan lain-lain.

Click here to read moreClick here to read less
Special information for parents
Maklumat khas kepada ibu bapa

Walaupun Perkhidmatan tidak ditujukan kepada kanak-kanak, namun seperti yang ditakrifkan dalam undang-undang, Philips berkewajipan untuk mematuhi undang-undang apabila keizinan ibu bapa atau penjaga diperlukan sebelum mengumpulkan, menggunakan atau mendedahkan data peribadi kanak-kanak. Kami bertekad untuk melindungi keperluan privasi kanak-kanak dan kami amat menggalakkan ibu bapa dan penjaga memainkan peranan yang aktif dalam aktiviti dan minat dalam talian anak mereka anda.

 

Jika ibu bapa atau penjaga mendapati anak mereka telah memberikan data peribadi kepada kami tanpa persetujuan mereka, sila hubungi kami di sini. Jika kami mendapati kanak-kanak memberikan data peribadi kepada kami, kami akan memadamkan data berkenaan daripada fail kami.

Click here to read moreClick here to read less
Changes to the privacy notice
Maklumat khusus setempat: Hak Privasi California Anda (AS sahaja)

Kanun Sivil California Seksyen 1798.83 membenarkan pelanggan kami yang merupakan penduduk di California untuk meminta dan mendapatkan daripada kami maklumat tentang maklumat peribadi (jika ada) yang kami telah dedahkan kepada pihak ketiga bagi tujuan pemasaran langsung dalam tahun kalendar terdahulu. Permintaan ini boleh dibuat sekali dalam setahun dan tanpa dikenakan caj. Jika berkenaan, maklumat ini akan merangkumi senarai kategori maklumat peribadi yang dikongsi dan nama serta alamat semua pihak ketiga yang kami kongsi maklumat pada tahun kalendar yang lalu. Jika anda penduduk California dan ingin membuat permintaan sedemikian, sila lawati laman web privasi kami: http://www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback.html

Click here to read moreClick here to read less
Changes to the privacy notice
Perubahan pada Notis Privasi ini

Perkhidmatan kami mungkin berubah dari semasa ke semasa tanpa notis awal kepada anda. Atas sebab ini, kami berhak mengubah atau mengemas kini Notis Privasi ini dari semasa ke semasa. Apabila kami mengemas kini Notis Privasi ini, kami juga akan mengemas kini tarikh di bahagian atas Notis Privasi ini.

 

Kami menggalakkan anda menyemak dari semasa ke semasa versi terkini Notis Privasi ini.

 

Notis Privasi baru akan berkuat kuasa dengan serta-merta selepas diterbitkan. Jika anda tidak bersetuju dengan notis yang disemak semula, anda seharusnya menukar pilihan anda atau mempertimbangkan untuk berhenti menggunakan Perkhidmatan kami. Akses atau penggunaan yang berterusan pada Perkhidmatan kami selepas penguatkuasaan perubahan tersebut bermaksud anda mengakui bahawa anda telah dimaklumkan dan bersetuju dengan Notis Privasi sebagaimana dipinda.

Click here to read moreClick here to read less
contact image

Hubungi Kami

Jika anda mempunyai pertanyaan tentang Notis Privasi ini atau tentang cara Philips menggunakan data peribadi anda, sila hubungi kami (termasuk Pegawai Perlindungan Data kami) di sini.Anda juga berhak untuk membuat aduan dengan pihak berkuasa penyeliaan yang kompeten untuk negara atau rantau anda.

 

Philips Consumer Lifestyle B.V.

High Tech Campus 5, 5656 AE,

Eindhoven, The Netherlands

Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.